dressup games fight games battle games
Dani kruha... dani zahvalnosti... PDF Ispis E-mail
Autor Zlata Gilja   
Nedjelja, 14 Listopad 2018 23:15

zito-012

Dani su kruha... dani zahvalnosti... ploda i uroda... blagoslova zemlje, sunca i neba...

Zemlja u svome krilu nosi tisuće plodova što služe čovjeku za hranu. Ono što na njoj rodi, uvijek iznova rađa. Posijano, jedno malo sjeme nestane da klas postane, i donese obilan rod, desetostruk, stostruk. Čudesna je Božja ljubav. Ona sve svoje darove umnaža. Sve na poljima i u vrtovima mijenja u novi život. Zato zahvaljujemo Bogu za žito, za kišu, za rosu, za sunce i vjetar, za sve što raste. Za Božju dobrotu. „Kruh naš svagdanji daj nam danas” Boga molimo, jer znamo da bez kruha nema života. Bez vjere u onoga koji nam sebe na oltaru daje.

Na dva stola blagujemo. Na jednom hranimo tijelo, na drugom hranimo dušu. Bez jednog umiremo, bez drugog propadamo.

I svaki dan našega života blagoslovljen kruhom ..bogat je Bogom.

Ažurirano Nedjelja, 14 Listopad 2018 23:19
 
sv. Luka PDF Ispis E-mail
Autor Zlata   
Nedjelja, 18 Listopad 2015 00:00

svlukaDanas Crkva časti spomen na svetoga Luku. On je pisac evanđelja i Djela apostolskih.O njemu ne znamo mnogo, osim da nikada nije upoznao Isusa i nije bio jedan od apostola koji su pratili Krista do muke i smrti na križu.

Ažurirano Subota, 17 Listopad 2015 21:25
Više...
 
TOMA MORE - MUČENIK, 22. LIPNJA PDF Ispis E-mail
Autor Zlata   
Ponedjeljak, 22 Lipanj 2015 09:57

toma more»Čovjek svih vremena«. Thomas More (1478-1535) bio je jedan od najistaknutijih predstavnika engleskog renesansnog humanizma. Bio je pravnik, teolog, filozof, govornik, pjesnik, povjesničar, znanstveno kompetentan intelektualac, izvrsno je vladao grčkim i latinskim jezikom. Pisao je najviše na latinskom jeziku, kao jeziku onodobne obrazovane Europe, ali, za sunarodnjake, pisao je i na engleskom jeziku. Prema svim povijesnim izvorima Thomas More je bio izuzetno plemenit čovjek: duboko istinoljubiv, čovjekoljubiv, principijelan.

Ažurirano Ponedjeljak, 22 Lipanj 2015 10:03
Više...
 
Sveta Skolastika - 9. veljače PDF Ispis E-mail
Autor Zlata   
Nedjelja, 08 Veljača 2015 21:27

skolastikaKada govorimo o svecima, rijetko razmišljamo o braći i sestrama, posebice blizancima, koji su proglašeni svetima. Jedan primjer takvog odgoja u Božjoj milosti, doveo je do svetosti brata i sestru, Benedikta i Skolastiku. Pri porodu im umire majka, a odgoj malene djevojčice preuzimaju časne sestre u samostanu.

Više...
 
Svijećnica (Prikazanje Gospodinovo u hramu) PDF Ispis E-mail
Autor Zlata   
Ponedjeljak, 02 Veljača 2015 13:47

prikazanjeuhramuU Hramu se dogodio susret Boga i čovjeka. Pravednik Šimun dugo je čekao dolazak obećanoga Spasitelja. Njegovo cijeloživotno čekanje došlo je ka svome kraju. Stoga u večeri svoga života zahvaljuje;

„Sad otpuštaš slugu svoga, Gospodaru, po riječi svojoj u miru. Ta vidješe oči moje spasenje tvoje koje si obećao…Svjetlost na prosvjetljenje naroda, i slavu puka svoga izraelskog.“

Šimun je prepoznao dijete. Bio je to znak koji je dugo čekao. Krist je taj znak. A mi, kršteni u njega, nosimo taj znak na sebi, i svojim djelima trebamo svijetliti kao znak - znak koji vodi u vječni život; putokaz onima koji su zalutali; jer „Bog“ je za mnoge još uvijek „znak osporavan“. Pozvani smo osvijetliti tamu ovoga svijeta i biti svjetlo jedni drugima; put koji iz tame vodi u svijetlo svijeta.

 
Stranica 1 od 8